Conditiile in care primim imprimante cu cerneala in service

Am reparat pana acum un numar foarte mare de imprimante cu cerneala. Dealtfel, acum 20 de ani, ele dominau piata de print, datorita pretului prohibitiv al imprimantelor laser.

Pe masura ce imprimantele laser s-au ieftinit ponderea celor cu cerneala a scazut.

Acum exista pe piata 2 feluri de imprimante si multifunctionale inkjet:

1. imprimante foarte ieftine, sub 300 de lei, pentru utilizare mica, adica pentru acasa sau in birouri mici.

2. imprimante si multifunctionale inkjet profesionale, unele dotate din fabrica cu CISS (Continuous Ink Supply System), cum este cazul imprimantelor Epson, sau cu 5-6 cartuse de culoare, cum este cazul la HP sau Canon, si care sunt destinate printarii color de calitate, in birouri de proiectare, fotoeditare, etc.

Datorita faptului ca imprimantele cu cerneala de la punctul 1 sunt foarte ieftine, producatorii nu ofera in general piese de schimb, iar repararea lor nu se poate face, sau ar insemna costuri prea mari pentru client.

De aceea, evitam sa mai preluam in service acest tip de imprimante si recomandam clientilor sa isi ia o imprimanta noua.

Imprimantele din categoria 2, de business, sunt preluate in continuare in service dar cu recomandarea sa le trimiteti cu capete de printare (printhead) functionale, sau sa acceptati inlocuirea lor.

 Mai multe articole puteti gasi aici.