Ce facem daca imprimanta inkjet nu ne recunoaste cartusele - categoria service imprimante

Firma noastra, pe langa comertul online cu consumabile de imprimante asigura si service de imprimante si copiatoare.
Am primit in service multe imprimante cu cerneala care aveau aceeasi problema: nu recunosteau cartusele, desi acestea erau noi si originale. Mentionez ca o mare parte din cartusele inkjet produse de HP, Canon si Lexmark au capetele de printare incluse, ceea ce le confera avantajul ca de fiecare data cand se schimba cartusul se schimba si capul de printare, deci calitatea tiparirii se pastreaza in timp.
Va vom spune ce trebuie sa faceti inainte sa veniti cu imprimanta in service pentru aceasta problema.
In primul rand desigilati cu grija cartusele noi si nu uitati sa scoateti sigiliul de pe capul de printare.
Apoi, inspectati cu ajutorul unei lumini mai puternice carriage-ul, adica lacasul unde va fi instalat cartusul. Daca vedeti urme de cerneala sau murdarie, atunci folositi un betigas cu vata inmuiat in alcool ca sa curatati cerneala. Daca cerneala este intarita trebuie sa insistati mai mult.
Atentie! Verificati inainte sa introduceti cartusul, ca locul in care il introduceti este cel corect. De multe ori am gasit cartuse color instalate fortat in locul celor negre si invers.
Instalati cu grija cartusul in imprimanta. Acesta nu trebuie sa intre foarte usor, in general trebuie sa auziti un click daca s-a instalat corect. De multe ori cei care vin cu imprimante care nu recunosc cartusele nu au inserat corect cartusele in carriage.
Daca totul pare in regula, porniti imprimanta si vedeti daca recunoaste cartusele sau daca nu, ce mesaj de eroare da.
Daca imprimanta nu recunoaste in continuare cartusele atunci va asteptam in service ca sa identificam cauza si sa remediem defectul.

Mai multe articole puteti gasi aici.