Care este Imprimanta Potrivita ? Categoria service imprimante

Numarul mare de tipuri constructive si marci de imprimante face dificila alegerea unei imprimante, daca nu esti de specialitate. Va oferim niste idei de urmat, atunci cand doriti sa cumparati o imprimanta :

1. Ce sa aleg, imprimante inkjet sau laser ?
Alegerea se face in functie de volumul de pagini de tiparit estimat. Daca tipariti in medie mai mult de 20 de pagini pe zi, deci 600 pagini pe luna, va trebui sa schimbati cel putin un set de cartuse de cerneala pe luna (calcul facut pentru media cartuselor inkjet HP, Canon, Lexmark si Epson), deci este costisitoare folosirea unei imprimante inkjet. Alegeti una laser.

Daca vreti in schimb sa faceti si scanari si copieri si nu dispuneti de buget mai mare de 200 Euro, va trebui sa alegeti o multifunctionala HP, Canon, Lexmark, Epson inkjet, care sa realizeze aceste functii.
Daca dispuneti de buget de 300-400 Euro nu ezitati si luati o multifunctionala laser HP, Canon, Lexmark, Xerox, Brother, Kyocera, Samsung.

2. Ce sa aleg, imprimante color sau alb/negru ?
Acum, toate imprimantele inkjet sunt color, deci vom raspunde pentru imprimante si multifunctionale laser.
Alegerea trebuie facuta in functie de natura activitatii si buget.
Daca tipariti in majoritate pagini cu text, facturi, etc., mai economice sunt imprimantele si multifunctionalele alb/negru HP, Canon, Lexmark, Xerox, Brother, Kyocera, Samsung, care au cartuse de capacitate mare.

3. Imprimanta are cartuse care se pot reincarca ?
Este bine de stiut ca o parte din imprimante au cartuse care se pot reincarca in conditii de calitate si altele nu. Daca doriti sa reincarcati cartusele de imprimanta, va trebui sa studiati acest aspect din pagina noastra de refill cartuse HP, Canon, Lexmark, Xerox, Brother, Kyocera, Samsung, Minolta.

Mai multe articole puteti gasi aici.