Probleme hardware care apar intr-un service de calculatoare

Va prezentam o lista cu probleme harware frecvent intalnite in cadrul unui service de calculatoare. De notat ca multe dintre defectiunile hardware se datoreaza acumularii de praf in unitatile centrale. Depanarea unui calculator incepe intotdeauna cu dezprafuirea sa.

1.)Sursa : nu porneste sau porneste dar ventilatorul acesteia nu se roteste rezultand supraincalzirea si in cele din urma intreruperea furnizarii de curent electric a calculatorului. Incapacitatea sursei de a furniza tensiunile necesare diverselor componente ale calculatorului.
2.)Placa de baza : prezinta condensatori umflati, ventilatorul procesorului nu se invarte sau este plin de praf conducand la supraincalzirea procesorului , conectorul de alimentare a placii de baza sau a procesorului incorect inserat.
3.)Procesorul: nu este bine asezat in soclu sau nu prezinta pasta termoconductoare pentru a face transferul de caldura la radiator. Dupa cum se poate remarca, problemele care sunt identificate in service la calculatoare, sunt in mare masura termice, generate de praful acumulat in unitate.

Mai multe articole puteti gasi aici.